SUSTAVI HLAĐENJA I OVLAŽIVANJA

Fiksni sustavi

Fiksni sustavi hlađenja i ovlaživanja


Fiksni sustavi hlađenja i ovlaživanja vodenom maglicom otvorenih i zatvorenih prostora ne zahtjevaju nikakva velika ulaganja, te je njihova instalacija stoga vrlo praktična i prihvatljiva. Sustav se bez problema može postaviti na postojeću mrežu što znači da nema potrebe za dodatnim širenjem iste. Sve što je potrebno za rad jesu izvor električne struje i priključak za vodu.
TecnoCooling fiksni sustavi hlađenja i ovlaživanja vodenom maglicom idealno su rješenje za ljetne dane i mjesta gdje nedostaje druga mogućnost rashlađenja kao što su klima uređaji,vjetar i dr. Blizu 40 godina istraživanja,testiranja i rada tvrtku je postavio na sami vrh, te s ponosom možemo reći da su TecnoCooling sustavi hlađenja i ovlaživanja vodenom maglicom svjetski lider što dokazuje i njihova prisutnost na 5 kontinenata.
Današnje je tržište ponude i potražnje,u što smo se i sami imali prilike nebrojeno puta uvjeriti jako veliko,stoga treba znati gdje i u što najkvalitetnije uložiti svoj novac. Kontrola kvalitete je na prvom mjestu(stalna testiranja i “stres” testovi najbolji su pokazatelj kvalitete dobivenog proizvoda.TecnoCooling sustavi – GARANTIRANA KVALITETA!!…..bez ali…
Dugoročna korist prava je investicija

aISO 9001:2008 CERTIFIED                3

PRINCIP HLAĐENJA

Hlađenje isparavanjem zaslužno je za Vaš ugodan osjećaj. Vodena maglica u zraku isparava u dodiru s tijelom i temperaturom istoga. Potiskom vode, pomoću visokotlačne pumpe, kroz naše posebno dizajnirane mlaznice, stvaramo maglu pomoću ultra finih kapljice vode prosječne veličine manje od 10 mikrona. Te sićušne kapljice vode brzo apsorbiraju energiju (toplinu) prisutnu u okolišu i isparavaju, pri čemu nastaje vodena para (plin) koji ujedno hladi okolni zrak i daje osjećaj ugode. Ovisno o relativnoj vlažnosti zraka i trenutne temperature okoline,istu je moguće spustiti od 6°C do čak 12°C.

Učinkovitost isparavanja

10 mikrona kapljice imaju površinu 3
puta veću u odnosu na volumen
30 mikrona koje proizvodi pumpe niskog tlaka.
To znači veću učinkovitosti i brže isparavanje

30 mikrona

2

10 mikrona2

                                   

ZAŠTO su TecnoCooling pumpe najbolji izbor

TecnoCooling pumpe su posebno dizajnirane kako bi izdržale najveće zahtjeve i izazove. Konstantan radni tlak naših pumpi iznosi 70 bar-a što u kombinaciji s posebno dizajniranim mlaznicama rezultira najfinijom vodenom maglicom. U ponudi imamo više modela visokotlačnih pumpi,ovisno o potrebama,oblicima i mogućnostima prostorija. Sve pumpe ispunjavaju najstrože sigurnosne uvjete rada. Elegantan dizajn, tihi rad i minimalna održavanja samo su neke od karakteristika naših pumpi.
“BPS”, “QES”, “LSP” i “SSC” značajke jamče dulji vijek trajanja i pouzdanost
BPS opremljene crpke se isporučuju s vanjskim by-pass spremnikom koji omogućava vanjsko recikliranje vode koja dolazi iz glave crpke. To omogućuje da se miješaju hladna voda koja dolazi iz sustava vodoopskrbe u toploj vodi (grije motor).
BPS sustav održava temperaturu pumpe pod kontrolom i osigurava pouzdanost. Izbjegavanjem vrlo visoke temperature, BPS sprječava pregrijavanje motora i poboljšava učinkovitost pumpe kroz smanjenje naslaga kamenca na ventilima i mlaznicama.
QES and LSP električni motor radi tiše i učinkovito, visoko pouzdan je i nudi bolje performanse od prethodnika. Zahvaljujući niskoj razini buke, ovaj motor je izrazito pogodan za mjesta gdje je važnu ulogu igraju niska razina buke i glatki rad.
SSC ili «Safety Control System» gasi pumpu u slučaju pada tlaka ispod 40 bara,te sprječava mogućnost poplave uzrokovane slomljenom cijevi (vod mlaznice). Inače, kako naše pumpe rade konstantno pri visokom tlaku od 70 bara, posebnu pažnju obratili smo i na naše cijevi kroz koje voda putuje do malznica,a čija čvrstoća može izdržati do čak 150 bara.
LSP: prvi smo proizvođač visokotlačnih pumpi koji je razinu buke spustio na manje od 55 dB.

home3b 798

Ovisno o potrebama i kapacitetu pojedine pumpe, količina mlaznica može iznositi između između 8 i čak 130 komada. Razni modeli,promjeri i veličine mlaznica omogućit će Vam upravo onakav rezultet kakav želite postići. Pogodna mjesta za montažu: veliki vanjski prostori- hoteli, zabavni parkovi, zoološki vrtovi, caffe barovi, otvoreni restorani, trgovački centri, sportska naselja, diskoteke, party club, plaže, jahte, brodovi..

10             3            1

Instalacija samoga sustava odvija se na sljedeći način (skraćena verzija): Nakon što smo odredili mjesto gdje ćemo postaviti centralnu jedinicu,odnosno pumpu slijedi priključak na vodovodnu mrežu. Na dolaznu cijev vode zatim spajamo izabrani filter koji služi za dodano čišćenje i uklanjanje možebitnih nečistoća (u ponudi ima više vrsta kompleta filtera,ovisno o mjestu uporabe i potrebama). Drugi kraj cijevi spajamo direktno na visokotlačnu pumpu koja potom pod visokim tlakom dalje putem crijeva šalje tekućinu u mlaznice pri čemu nastaje vodena maglica.

1  2  111

Osim serijskog spajanja mlaznica na crijevo, iste je moguće montirati i na ventilatore. Visokokvalitetni ventilatori specijalno su dizajnirani kako bismo u što kraćem vremenu mogli rashladiti velike površine. Motori ventilatora su isključivo industrijski što rezultira visokom učinkovitosti i dugotrajnosti. Ovisno o potrebama i prostoru na raspolaganju su ventilatori promjera 45, 60 i 80 cm. Pogodna mjesta za montažu: veliki vanjski prostori – hoteli, zabavni parkovi, igrališta, zoološki vrtovi, bazeni, caffe bar, otvoreni restorani, sportska naselja, koncerti, diskoteke, party club..

8       10        6  9     11  1

Iz naše široke ponude proizvoda za hlađenje i ovlaživanje također možemo predstaviti i fiksne sustave tzv. TOTEME.
Totem je nečujan sustav, talijanski dizajn, učinkovit i elegantan koja odgovara najsuvremenijim dizajnima. Sustav je kombinacija ventilacije i zamagljivanja.Totem sustavi rade po fizikalnom principu isparljivog hlađenja, stvarajući tanku maglu ili maglicu. Oko 3 metra visoki i 2 metra široki, izrađeni su od nehrđajuće čelične cijevi promjera 60 mm. Instalacija sustava je vrlo jednostavna. Pogodna mjesta za montažu: veliki vanjski prostori – plaže, hoteli, zabavni parkovi, igrališta, zoološki vrtovi, golf klubovi, bazeni, caffe bar, otvoreni restorani, rekreacijski parkovi, trgovački centari, sportska naselja, koncerti, diskoteke, party club…

05acf61eac429e65cf8ff39b2de9d087 commercial-3 commercial-4